Julen del 2

Happ. Då kör vi en liten fortsättning på tidigare inlägg.

Hjärtat ska blåsa ljus på födelsedan =)
image87

Inför festivities på juldan.
image88

De vackraste
image89


Therese + Elin
image90

Så, nu orkar jag inge mer, måste få lite sömn.

Gonatt hjärtan

Jul och Kalas

Idag är det kalas å Patriks ära. Han har visserligen fått nästan alla presenter redan, men vafan.. fika måste man bju på =)

Julafton gick smidigt förbi.. eller smidigt å smidigt, men den gick. Vi har trajat fram och tillbaka mellan Tuolla och Cilla o Mange.

Här lite bilder från julafton, juldag med mera.


Putte tar en stödis medan Mor och Farmor ordnar med mat.
image64

Mammas jättefina stora tomte =)
image65

Mamma och Farmor donar.
image66

Pappa läser nånting viktigt med läsglajjor på =)
image67

Mor planerar uppenbarligen nånting..
image68

image69

Min pappa är tomte!! =) Rart!
image70


Vi fick en resa till Italien.. =) Jag är lycklig!! =)
image71

De sex personerna är alltså Jag, Patrik, André, Lotti, Mor och Far. Kuul! =)
image72

Sen bar det av till Cilla o Mange! Efter deras middag skulle bordet monteras isär.
image73

Här är min vackra svärmor med ny tröja =)
image74

Ungarna leker =)
image75

Tomten och hans nissar är på ingång! =)
image76

Ååh vad fina! =)
image77

Putte är road av tomten.. hehe
image78

Jonathan e grymt impad av tomten, Johannes gick däremot inte att få till tomtens famn i första taget.. =)
image79

Johannes fick piratgrejor av mig och Putte =)
image80

Jonathan fick Byggare Bob grejor =) (inte av oss)
image81

Pappa Mange fick också tella.
image82

Det var en del av julafton. Då går vi över till juldan och Patriks födelsedag.

Familjen köar till julmaten som Dessan fixat ihop.
image83

Henke fokuserad.. =)
image84

Goingar =)
image85

Min dator verkar ha fått något jävla fel, så jag kan tydligen inte ladda upp fler bilder än så här.. får väl bli mer någon annan dag.. =/ Surt.

Nåja! Ha en fin kväll, det ska vi =)

Nattsudd

Therese är hemma!

Så. Jag tror att vi hunnit gå igenom mycket. Det var effektiv uppdatering på de viktigaste fronterna.. de absolut viktigaste.. höhö.

Här är ängeln! (inte Therese denna gång)
image59

Gose.

Så råkade jag även hitta denna! Kanon! Synd att den vart så jävla suddig!
image60


Och för att lägga till (knepigt att fota ett foto=)
image61

Och så sista
image62

Det var då det! Och nu är nu! =)

Jag känner mig inte särskilt trött! Helt fantastiskt.
Annat med Ramsi när jag skulle hem.
image63

Huvva. Jag orkar inte skriva mer..

Gonatt alla kära, imorrn är det bisssy day.


Inför julafton

Det börjar kännas lite hektiskt just nu. Allt måste bli klart.

Har massa klappar under granen och ungefär hälften av dem är inslagna.. =) Måste köpa lite papper å grejs.
Ikväll blir det att röja lite hemma och sen sova.
Imorrn jobba till ca 18. Sola. Slå in presenter. Kaffe hos Therese (om hennes mamma bjuder, men det brukar hon=)
Lördag gå på stan med Patrik, Sara o Peter. Köpa sista klappen till Patrik. Åka till tuolla o klippa Patriks hår. Mamma färgar mitt hår. Ev kolla film med Elina o Henrik.

Jag hoppas innerligt att söndag är slappardag.. skulle va sköönt.

Nu vet jag hur jag är ledig under de kommande två veckorna också! Jag jobbar en dag nästa vecka och en dag veckan efter det. Det blir hur bra som helst. Ska njuta tills det inte finns något njutande kvar.

Jag är fortfarande jättestolt över min stav! Jag visar upp den för alla i firman och tvingar dom att känna o pilla lite, minst en gång per dag =) Tuff.

Nu ska jag kila. Gonatt.

* - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - *

Vad är oddsen?

Yeah

Idag har jag..

- Jobbat som en gnu; suttit i möten, skrivit protokoll, ansökt om inpasseringar till LKAB, försökt arbeta fram rutiner för Marianne som skall inskolas i goa världen på KK4 ;-)

image44

Kompat ut vid lunch.

- Varit på UM och tryckt in en jävla P-stav i armen som de ljög inte skulle kännas för fem öre. "Det enda du kommer känna i armen är beröringen från mina fingrar". Eller hur. Trodde jag skulle slå ner någon stackare på vägen ut från sjukan. Svordomarna haglade friskt.

image45

- Fikat hos Cilla o Mange. Här blev det äntligen (tror jag) klart med planer inför Christmas Eve. Cilla var som ett litet barn som hon skuttade upp och ner och tjöt när vi deklarerade att vi är med på julklappsöppningen hos dem. =)

image47

- Julhandlat på stan med Cilla. Det blev 2 klappar till andra och flera till mig själv.. som vanligt..

image46

- Varit på gymmet och tränat. Niice.. =P Kände mig som en krigshjälte med min bandagerade arm i högsta hugg. Allmänt jävla tuff.

image48

- Solat. Med bandaget på.. hehe =) Hoppas det inte lämnar några ränder. Känner mig mer tanned än på väldigt länge. YES!

image49

- Pratat i telefon med svärfar. Han lovade att vi skulle få mer älgkött, HA! Fan va gött. Vi kom även överens om en date på torsdag då de vill se vår excelenta julegran.

  image51

- Pratat i telefon med mamma. Hon och Pappa är påväg till Sunderbyn då mamma har återbesök hos läkarn för att kolla att den nya höftkulan funkar som den ska. Vilket den gör. Vi bestämde även träff för att färga mitt hår under helgen.

image52   image53

- Badat badkar. Patrik skulle överraska med "lite" skum.. ja.. vad säger man.. hela jävla toaletten är full med skum nu, men badet i sig var skönt =) Ett jäkla stå i för att hålla armen utanför vattnet, men det gick!

image54

- Bloggat. Här är jag nu, inlindad i en filt och ska gå å måla naglarna.

image56

- Sista stoppet är sängen med film. Vet inte vad det blir än, återstår att se..

image57

Såja! Det var den dan.

2 days to go love... ;-)

image58

/E

Saturday

Vi har just kommit hem från Kinarestaurangen, de va gott! Synd bara att det var nåt jävla fullas som satt och var allmänt högljudd. Tur att hon somnade i soffan en bit bort senare.

På tisdag har vi jullunch uppe på berget. Det blir nog en hel del folk, det var det förra julen iaf. Synd att man inte är så mycket för julmat..

Personalmöte hade vi igår! Vi började med en lunch på ripan och sen vidare till lokalen på hjampisvägen. Mötet var bra som vanligt och vi fick julklappar. Jag är jättenyfiken! Funderade nästan på om man skulle öppna.. för det gills ju inte riktigt när det är från jobbet.. men ändå.. nää.. jag bestämde mig för att vänta =)
Vi hade med oss de 2 nyaste stjärnorna på Ad Part också, de va kul! =) Ju fler man blir desto roligare!

Snart har jag och Therese spelning.. jesus.. det känns lite ansträngande faktiskt. Framförallt när det inte är helt solklart vem som ska spela. Max ballade ju ur i och med att han hade nån match i innebandy och var tvungen att åka till Luleå. Jag funderar på om jag ska ringa Viktor.. men jag vet inte. Det är som sagt ansträngande att engagera någon som man aldrig spelat med tidigare, blir mycket mer jobb. Allt hade varit så enkelt om inte Max hade krånglat till det. Det hade inte blivit så mycket repande då heller. Nåväl.

Ett tag funderade jag på att anlita Olle..
image43

Men det orkar jag inte, för jag vet att han inte orkar =)
Nää, han är inte så här skäggig mer. Fast jag tycker personligen att han e söt så här =)

Nä, det måste nästan bli Pudde, men det gäller att få tag på den kraken. Om inte han, så Viktor.
Det löser sig.

Alltså..
Jag känner att jag måste skriva lite om jobb..

I.. torsdags tror jag det var, så hade vi möte uppe på berget, som vanligt. Mötet var utsatt till tid 11-12, och mitt nästa möte skulle börja 13. Jag skulle alltså ha en timme där emellan så man kunde luncha lite. Jag sitter på förmiddagsmötet och skriver protokollet så fingrarna glöder, och de babblar på om tidplaner för projektet. Klockan närmar sig tolv, och då avbryter ordföranden för att fråga om någon har något emot att sitta över tiden..?
Jag räckte upp handen =)
Han sa att de kör på en liten stund till, så det var bara att sitta där och se nöjd ut. Klockan blir halv ett och jag känner hur jag börjar bli riktigt jävla irriterad.. Till slut sa jag till ordföranden att jag tyvärr måste avvika då jag har möte som börjar klockan 13 (klockan var då tjugo i ett).
Jag sprang som satan upp till övervåningen (där jag har kontoret), hämtade maten och slängde in fanskapet i mikron, som givetvis skulle värma på i ca 10 min. Jag var så stressad så det likna ingenting. När jag väl kommer till mötet kl. 13, så visar det sig att inköpsansvarig i projektet inte har kommit från FK än, utan anläggningschefen hade åkt och hämtat honom. Så det dröjde till typ kvart över ett innan mötet började.
Sånt här kan jag bli jävligt matt på.. Jag blir jävligt matt på att man inte respekterar andra människor. Jag blir jävligt matt på att någon annan kan tala om för mig att jag inte behöver äta lunch den dagen, när man sen ska sitta på jobbet till åtta på kvällen..
Jag förstår verkligen inte.. det här projektet.. det är ingen hejd med mötena.. de kan hålla på till nio på kvällen, eller tolv på natten! Och största problemet är att man aldrig vet det innan man sätter sitt arma arsul på stolen i konferensrummet. Vad gör man då när man faktiskt har planerat in någonting på fritiden? För vi har faktiskt en fritid, även om vi försöker ställa upp så gott det går, men det finns ju gränser. Jobbet är inte allt.. och det borde det inte vara för någon.
Jag lider med de som faktiskt vill sitta i möte till tolv på natten, och framförallt hur man tar absolut ingen hänsyn till andra, utan kör sitt rejs.

Well.. det var det.. tröttsamt.

Julafton om en vecka ungefär, och jag har fortfarande inte en susning om hur jag är ledig.. Jag ställer mig in på att jobba mellandagarna, torsdag, fredag - så får vi se hur det blir i slutändan.

HOPP! Kom just ihåg..
Jag ska till UM på måndag och lägga in en P-stav! Jesus i himmelen.. Får lite ont i magen. Cilla har lovat att det inte gör ont.. Jag blir tvungen att slå henne hårt om det gör det.
Japp! Så vare med det!

Nu ska jag avsluta detta, för Sara och Pekka har kommit!

Puss o Kram och vi syns på onsdag Therese!

/E

Haha! Gymmet!

Där har jag varit, jovisst!

Man kunde aldrig tro att det skulle inträffa, men nu min kära Therese, så har det hänt. Jag har varit på gymmet.. jaa.. det tål att sägas mången gång ;)

Sen solning, det var riktigt skönt faktiskt, hade inte så ont i ryggen idag heller. Nu ska brännan på inför julhelgen.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~

Imorgon blir det handling och lite städning/plockning inför helgen. Känns skönt att få lite gjort inför julen. Just ja! Julgransbelysning måste vi införskaffa snarast, det glömde vi när vi köpte julpynt, klantigt! Granen står och väntar på oss på lompis.. han e lite schleten.. men vafan.. blir förmodligen lite mindre ful med lite smink (som det e för oss alla).

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~

På fredag har vi jullunch med Ad Part och sen personalmöte, det ska bli så himla kul! 2 nya anställda sen senaste personalmötet, galet snabbt gåre :) Snart ryms vi inte i vår lokal!
Och Cia är så tjock så det känns som att det ska komma ett barn ut vilken sekund som helst. Ojj va mysigt..

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~

Säsongsavslutningen av Desperate var faktiskt lite av en besvikelse.. Jag hade förväntat mig att avsnittet kanske skulle va lite lääängre, plus att jag trodde det skulle hända mycket mer, men det gjorde inte riktigt det.

Nå nå. Nu kanske man skulle laga till nån mat, känner att det e dags.
Ikväll blir det att kolla "The Cell", jag tycker den e bra. Det e grymt längesen jag sett den, men har för mig att jag tyckte den var obehaglig, precis som det ska va.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~

Åh.. kom på en till sak..

Jag och Patrik satt i tuolla och resonerade med mamma för nån dag sen. Jag sa till mamma att jag har så jävla mycket timmar i min kompbank och att jag inte riktigt vet när jag ska kunna ta ut dom.

Så säger hon "Jaaa.. nån timme kan du ju ta ut nu till julen.. men sen kan du ju iaf se till att ha en vecka att ta ut i maj!" 
Jag "Ehm.. ja jo, det kan jag ju göra.."
Hon "För ni kan väl ta ut en vecka iallafall i streck?" (E lite svårt att få ledigt med tanke på stress/press/mkt att göra)
Jag "Joo, det ska säkert gå att ordna..

Och så låg hon på sådär några ggr..
Det var så konstigt angeläget på nåt sätt. Jag ville verkligen fråga "Varför ska jag ta ut en vecka just i maj? Det händer ju absolut inget särskilt då. Okej påsken, men maj??"

HA!
De har säkert planerat att vi ska åka nånstans när jag fyller år!! Åååh va roligt! =) Säkert bygger jag upp falska förhoppningar, men det gör inget =) hehe

Okej. Nu ska jag verkligen gå och äta!

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~

Ni ser så mysiga ut på era bilder, jag måste fota hejvilt när ni e hemma!

Kärlek till er!

/E

Ont i hjärtat

Så! Vi e hemma igen :)

Igår på morgonen skulle vi åka till Luleå. Vi tänkte på torsdagkväll att vi ville åka i god tid till tåget, bara för att vara säkra på att inte missa.
Nåja. Steg upp tidigt och donade på fredagmorgon, duscha, äta, packa. Tog mycket mer tid på oss än vanligtvis eftersom vi visste att vi hade så gott om varan. Tid alltså.
Slutar med att vi kliver i bilen på parkeringen kl. 05.56. Vi hade 4 minuter på oss.. helvete vilken stress! Men vi hann! I samma sekund som vi klev på tåget så började det rulla :)

Vi kom till Luleå efter några timmars åkande. Jag köpte lite klappar, men mest till mig själv. Lätt hänt :)
Ny väska, klänning, smycken, tröjor, bälte m.m. Kulit :)

Sen kom vi till hotellet.
image32

Va rätt fint.Vi låg och tog det lugnt och inväntade Idolfinalen 2007.
image33Mm.. Några öl hade vi självklart me! :)
image34image35

Vi såg Idolfinalen. Jag var glad för Maries skull. Det var bra.

Sen somnade vi med teve och ljus på. Vaknade fyra på morgon för att släcka och sova vidare.
Upp vid 9 för att packa ihop och bege sig hemåt igen, skönt.

image36

Patrik hämtade lite tidningar på tåget för att ha nåt att göra medan jag löste mina korsord :)

Jag tänkte jag också skulle läsa NSD.. och som vanligt så måste jag kolla in dödsannonserna.

Och så fastnar ögonen..
image37

Fick panik och ringde Ingela för att fråga om det inte är fel person. Det måste det ju vara såklart!
Nähä....
Tårarna började strömma nerför kinderna, fanns inget att göra åt saken.
Förvirrande.. Inge mer Lasse.


Så kul va den tågresan hem.

Desto mer glädjande var att åka och ta en kaffe hos Ingela.

Albin
image38

Hmm....
image39


Gose..
image40


Babbe kände att det var lika bra att ta en femma :)
image41


Jaa. Det var det.


Nu ska jag kolla teve och kramas.

Gonatt o tummen upp!

image42

/E

Så!

Tvätten klar. Skönt.

Just kommit från tuolla där jag tvättade en maskin. Tvättstugan var upptagen hos oss.

ooOoh! Fortfarande inte kommit i säng trots att man ska upp i ottan, känns lite tungt.

Vad är oddsen för att alla människor ska åka till Luleå till helgen? Haha! Lite lustigt... Therese, Sara, Ulrika, Erik etc. Ja jesus.

Ser fram emot bubbelpoooool.. Mm..

Nu ger jag mig.

(Jag och Patrik firar ett årsdag snart. Det e lite skoj också.)

Puss o Gonatt, hoppas ni får en lika skön fredag och lördag som jag! (Men det tror jag inte)

/E

Gaah! Sista arbetsdagen slut!

För den här veckan.

Nu ska jag göra väldigt viktiga saker. Såsom tvätt. Mat. Packning. Kul det känns.

Det känns verkligen inte som att de e helg än. Jag är helt inställd på att gå på jobbet imorn, ingen fredagskänsla alls.

Idag träffade jag min chefs svärfar. Vilken mysig människa! En sån där som man skrattar bara man tittar på, underbart glad. Hoppas vi träffas fler ggr :) He made my day.

Nu måste jag gå och sortera lite tvätt.

Be right back..

Dag och Natt

Smyckesvisning på schemat!

Jag jobbade och jobbade uppe baki berget på KK4 hela förmiddan, sen på eftermiddagen stack jag ner till FK och gjorde klart det sista LK-jobbet för dagen (puuh).
Vid 3 stack jag iväg till vår (Ad Parts) lokal på Hjampisvägen och fixade lite internt jobb samt jobb till andra kunder. Det var kul! =) Det är roligt när man får använda sig av de kunskaper man snappade upp i Sthlm.

Nåja.

Tio i fem åkte jag ner till Movägen för middag och påhälsning innan svärmor åker utomlands. Maten va go och lagad av Tommy som oftast.
Vi kom fram till några förslag på lösningar för julafton. Får se hur man löser den pärsen.
Svärmor visade nya mattor och bjöd på lussebullar i kanelbulleform. Gott! (Och russinlöst, tack!)

Stressigt iväg tio i sju från fikabordet för att köra hem Patrik och åka tillbaka till Ad Part-lokalen och ha smyckesvisning.  Snappade upp mamma på vägen som skulle följa med.
Camilla Isaksson Forsén hade visning för smycken från "Dag och Natt" som Ulrika hade ordnat för oss som var intresserade, och det var man ju så klart. Mamma me.

Smyckena var jättefina och det fanns lite olika varianter. Mamma beställde lite halsband å grejjor och jag beställde ett halsband och en ring. Bilder kommer ev senare.

Camilla frågade förresten om jag var Andrés lillasyster. Och det var jag ju =) Och sen sa hon att hon kommer ihåg att jag har varit tillsammans med Anton för 10 år sen, hur rart är de? Nåja, jag tyckte det var lite roligt iaf.
Anton förresten - ett år igår..

Det var det. Körde hem mamma med vetskapen om att våra nyinköpta fynd levereras inom två veckor. Stressa hem som toka för att hinna med Desperata. Viktigt! Nu har ju säsongsavslutningen för Grey's varit, så nu lever jag för DH.
Säsongsavslutning DH nästa veckas tisdag folk! Ba så ni vet.

Nu har jag kollat klart Desperata och känner mig väldigt tillfredställd med dagen. Imorgon är det tvättid. Måste tvättas lite innan Lulehelgen.
Just de ja! Måste komma ihåg att boka tåget nuu.
Jag kom iaf ihåg att söka ledigt förra veckan så att det e grönt till nu på fredag.

Jaaa, det var det this time.

Therese, jag ringer dig om spelningen i januari.. vi får lösa skiten. Jag ringer Pudde imorrn!

Puss o Kram

Ska bli helt fantastiskt mysigt till helgen.. solklart.

Jag tycker så mycket om honom. Rogivande..

TW igen

Måste ba visa denna asgrymma bild, haha :-) Rotade fram i arkivet.

image31

Gonatt Therese ;-)

Skoter å Julmat

Ja, precis. Idag stack vi iväg med skoter. Jag, Patrik, Mats och Jonas. Det gick jättebra. Hälsade på Elina o Henke i Laxis, trevligt =)

Fick i oss lite kaffe...
image26


O sen prilla på kaffet...
image27

Sen värma tårna i stugan..
image28Spela lite spel och åkte hemåt för att Sara o Pekka sku komma å dricka öl innan julbordet.

Julbordet var bra och mycket folk var det. Servitriserna var trevliga :-)
Maten var rätt god också, det kunde man inte tro, julmatshatare som man är. Men här hade de faktiskt rökt lax (även om de kallade det nåt annat), och den var grym =)

Sara o Pekka.. Blicken säger allt ;-) Lööööve is in the aaaair..
image29


Nu e ja lite trött i fossingarna, men det blir lätt så när man är ut så sällan. Borde va ut å öva oftare.

Det luktar alltid prutt på krogen.. det e så jävla vidrigt..

- - -

Jag e så jävla trött. På mycket. Men mest på att vara vaken. Men inte bara. Men mest.

Nåja. Jävligt nöjd också. Inte med allt, men det mesta :-P

- - -

Gonatt hörni.. synes.
image30

/E

RSS 2.0