Dagens

Happ. Home again. Kollar lite Supernanny, hon e duktig hon. Gäller att samla på sig kunskaper nu ;)

Igår när jag plockade upp Putte på jobbet for vi upp på Hemtex (efter lite tjat givetvis.. :), bara för att kolla läget en snabbis. Där fann jag turkosa kuddar och ljushållare till vardagsrummet, plus en trasmatta till hallen. Det blir nog bra. Ska fota när jag kommer ihåg.

Idag har dagen gått förvånansvärt fort och jag åkte raka vägen till Fammo å käkade lunch efter jobbet klockan 12. Det var gött :) Pappa var också på plats, stressad som vanligt.

Jag och Fammo bestämde att vi ska träffas under helgen för att kolla spjälsäng som finns i hennes garage. Det kan hända att den behöver målas, men förhoppningen är att den ser helt OK ut :)
Sen ska vi upp på vinden för Fammo vill visa vad hon har för kläder sparade från det att Pappa var liten :) Det kan ju bli intressant.
Pappa tyckte att det var fånigt att tro att något därifrån går att använda, men Fammo och jag är helt övertygade om att en stickad tröja inte bli såå fel även om det e gamla grejer! Det e ju lite charmigt :) Vi får se helt enkelt!

Vi bestämde också att jag ska åka med Fammo på stan nästa vecka. Hon behövde springa på Lindex m.m. Jag får helt enkelt haka på då :)


Snart Valborg! Bara morgondagen kvar att arbeta lite, så blir det förmodligen Laxis sen då under helgen! Få se vad mer vi hittar på :) Borde kanske packa BB-väska.. eller vad tror ni?

Här kommer bild på maggisen igen! :)

Vecka 35+1




Putte slappar :)


Måste bara visa Patriks heeelt sprojlans nya tandborste.. använd en gång.. oj oj.. Det är som mamma säger "Köp den billiga sortens tandborste så att det inte blir så dyrt att köpa ofta! Kvalité lönar sig inte här!" :) Hehe..


Fru Hammar


Nu kommer han snart från jobbet och jag har genom bloggandet lyckats hålla mig vaken :) Va bra! :) Då sover jag bättre inatt!

Ha det bra!

Vila vila vila

Ja, det är det resten av dagen består av. Iaf tills Patrik slutar jobbet, och gud vet när det blir.. kanske 15, kanske 18.

Jag som tänkte att nu kommer jag orka göra så mycket hemma när jag slutar 2 timmar tidigare varje dag.. men jag glömmer att det finns en anledning till varför jag ju faktiskt slutar 2 timmar tidigare varje dag... just för att orken inte finns. Det gör ont i bäckenet och vilan behövs verkligen.

Nu är det endast denna vecka och nästa vecka kvar och sen är det långledigt med semester 1 månad som inledning på mammaledigheten. Känns skönt, men samtidigt lite scary. Jag blir ju så uttråkad hemma. Men men.. det varar ju inte länge så har jag sällskap här :) Min lilla hjärteskit kommer ju :D

Jag har tänkt mycket på honom/henne de senaste dagarna.. vet inte varför, men jag känner att jag börjar fokusera mer och mer på förlossningen. Ibland känner jag mig lite kallsvettig när jag inser att jag faktiskt ska gå igenom det.. men oftast känner jag mig grymt peppad!

Jag fantiserar om huruvida bejjan får skrattgropar som jag.. tjockt mjukt hår som Patrik..
Hur som helst så kommer det bli den vackraste människan som någonsin levat.
♥ Och det är våran kärlek som har åtstadkommit det ♥



Edvin å Valle

Edvin har varit hemma under helgen :) Sötunge.







Edvins farfar å Eddo. Ser ut att säga nåt väldigt viktigt om nappen :)


Elin och magen vecka 35+1 :)




ÄlsklingsEddo leker me pappa :)

Melker entrade våra liv

Lilla Melle. Han kom och tog oss med storm och sen försvann han.





Henke o Emelie var alltså hemma under helgen och hade med sig sin prins Melker :) Heeeerre jesus vilken goseskit han är :)

Fredag gästades vi av vän Therese som är hemma tillfälligt för uppdrag i Gällivare. Då var vi även hundvakt åt Melle :) Therese var förtjust :)

Just på denna bild liiite mer engagerad i sin telefon (Freddan är ju där juu:)


Mina favvokillar :) Förutom han i maggen förstås :)


Gammal farbror Melker :D


Åh herran lillskiiit :D


Melle Piraya :D


Lördag spenderades i Rovvas med mor och far. Mamsi pimplade ute på älven och jag, Patrik o Pappa slocknade på varsitt liggunderlag i solens sken :) Det e så det ska va. Sen bar det av hemåt för att få besök av Henke, Emelie å Tommy med lillMelle :) Vi käkade thaimat här och busade me prinsen förstås.

Söndag var det pizzakväll hos Cilla o Mange o grabbarna grus. Henke m. fam var så klart där också. Vi klämde pizza och surrade till natten och till slut var vi tvungna att ge oss för att orka upp klockan 05 idag.

Johannes, Melker o Henke :)


Henrik, Emelie, Melker, Johannes


Koncentrerade grabbar Putte o Jonathan busar med pommes :) Inget spel för mina nerver.. nej nej..


Svägerska tillika barnmorska och Melle :)


Coola killar :)


Men nu är det måndag och jag o magen är i vecka 35. Snart är det alltså dags.. :) Wiiee! Jag är stenladdad! :)
Min mage vecka 35




Vilken fin makaronipudding vi åt idag :)


Nu dööör min rygg! Måste vila! Ha det bra så länge :)

Home Sweet Home

Okej. Eftersom pappa kommenterar att jag inte uppdaterat, så gör jag väl det :D

Vi e hemma igen. Kom i måndags men har varit lediga igår och idag också. Det behövdes :)

Imorgon är det nya friska tag som gäller.. iaf i två dagar tills det e helg igen :)

Vi spenderade ju som sagt påskledigheten i Rovvas med Mor & Far, från torsdag till måndag. Vi fick tyvärr bara 2 soldagar, men det räckte för att Hansson skulle bränna näsan :)

Lite bilder

Elin redo att dra iväg till stugan i torsdags! :)



En kväll åkte vi till LK-stugan där moster Ingela med familj höll till. Jag var given chaffis :) Här är moster Anette (fram) och Mamma (bak) som försöker organisera sig på kälken innan avfärd :)



Även pappa skulle rymmas :) Sen bar det av! :)


Så här kan en efterrätt i skogen se ut :) Ambitiöst! Min mamma e bra :)
Chokladkaka med bär och vaniljsås.



Engströms pimpeltävling ägde även rum och MIN MAN VANN! :D Wiiee :) Priset var en sån där skogsstol. Perfekt :) Det var vikten som räknades och Patrik landade på 170gram fördelat på 4 miiinimala abbisar :D
Är man bäst så är man :D Hehe.



Putte ser nöjd ut :)


Moster Ingela och hennes son Albin pimplar. Albin kör en varmare variant, dvs ligga ovanpå mamma :)


Efter tävlingen grillade vi i en stuga som fanns på plats för allmänheten. Här är mommo till vänster och mamma till höger.


Kusin Saras hund Naima njuter i solen.


Och även här :)


Leia, lillkusin Albin och Naima.


Patrik, Naima, Pekka (Saras kille) och Leia myspyser :)


Kusin Simon med sin Tuva och dösnyggskotern :) Tuva ville inte riktigt följa med när Simon skulle åka.... jag förstår henne.. skämmas på älven ;)


Släkt


Pappa å Patrik utanför stugan diskuterar livets svåra frågor.


Våran nya pärla!.. vars varningslampor började blinka under helgen.. har fått tid på Lundströms nästa vecka, så förhoppningsvis hinner det lösa sig innan denna vår e över. Typiskt maskiner. Men den är ju fin iaf :)


Igår var det kalas hos Cilla å Mange där Johannes fyllde 5 år. Tiden går fort.
Där vart vi kvar hela halva natten som vanligt :)

Idag har jag varit hos Mamma och sytt alla mina nya gardiner (köket, vardagsrummet och sovrummet). Det blev bra :)

Ja nä! Om man skulle försöka sova lite.. jobb imorgon.. hojj. Känner mig inge laddad alls. Men det e bara 2 dagar, sen får man vila igen! He ba å kämpa på!

Goder natter!

Stugan

Nu bär det snart iväg. Skönt.

Patrik e på jobbet och jag har tagit ledigt idag. Har just ätit frulle och ska hoppa i duschen och sedan fortsätta packa. Patrik har bilen på jobbet, så han kommer hem lite tidigare för att jag ska få skjuts upp till Hud & Fräsch och min bryn/fransfärgning. Ser fram emot det very much :)

Skotern är färdiglastad på släpet och nu gäller bara att få med alla grejer och sedan åka och tanka skotern, och sen är det påskslappande på höög nivå :D

Vi har ju familjemästerskap i pimpling nu under påsken, och det ska bli mycket spännande.. Jag har inte ens nåt pimpelspö och jag aaaavskyr pimpling som pesten! Vill inte ens ha nån fisk på kroken för jag är rädd för dom.. och för maggots.. BRR, får rysningar när jag tänker på sånt snusk. Men sällskapet ska bli oerhört trevligt :) Brukar va de.
Vi får se vad som händer :) Bilder kommer iaf garanterat :)

Nä, nu blir det duschen och sen ska jag och magen blir färdiga för avfärd :)

Här är lite bilder!

Elin med magen igår. Vecka 32+4. Taskig bild som vanligt.


Hittade fina kläder igår på Coop :) Var tvungen...


Köket efter att fått in lite vitt :) Känns somrigt romantiskt. Vita gardinen ska delas i två delar, men måste ta tag i att klippa och sy.



Sovrummet efter nya gardiner.


Ha en trevlig påsk!

Shopping

Ja, det vart lite av den varan idag igen.

For efter jobbet till Jysk med Ulrika och Sirpa för att kolla om de har någon bra campingstol som jag kan sitta i när vi ska ut med skoter under påsken :)
Känner mig inge laddad att ligga som en michelingubbe i snödrivan och inte komma upp :P Jag hittade en för 79,90! Lysande! :) Den duger till påsken.

Hittade även tabletter till köksbordet, löpare till vardagsrummet och värmeljushållare i turkost som ska placeras i vardagsrummet. Bara jag skulle orka klippa och sy gardinerna så blir det klockans rent.

Sen vidare med kusin/vän Sara till Hud & Fräsch där jag har presentkort på 1000:-. Det var ju givetvis tvunget att sprättas! :)
Jag och Sara delade lika på kortet och beställde till att börja med varsin tid för ögonbryns- och fransfärgning nu innan påsk. Passar perfekt för att slippa se tråkig ut utan make up :) Inte för att någon ser en, men ändå :P

Efter det knatade vi förbi en sväng på Buchts bara för att. Jag älskar lampor... men dyrt som fasiken.

Sara åkte hem och jag drog vidare till mor och far för att vattna blommor och ta in posten. Sen åkte jag till Sara igen tills Patriks kom direkt dit från jobbet.
Vi har just konstaterat att Desperate Housewives inte är idag pga hockey!! Jesus.. Det var ingen glad nyhet inte. Nåja, vi får överleva.

Imorgon blir dagen fullspäckad igen med mathandling tillsammans med fammo, hämtning av grejer hos mor och far, upplockning av vårt släp så att vi kan lasta skojtern klart inför avfärd till stugan på torsdag. Oj oj.. det känns som att det kommer bli hetsigt. Ungefär som idag då. Ryggen och bäckenet e helt säck efter allt spring.

Nu e jag på G att hoppa i bädden så att ryggen hinner vila ordentligt innan möten både under förmiddagen och eftermiddagen imorgon på jobbet.

Just ja.. mina linser har inte kommit än heller! Blir galen.. de MÅSTE hinna komma innan vi drar till stugan, annars blir det så jobbigt att åka skoter!

God natt! ;)
Inga bilder idag.. sorri..

Haircut

Jaha!

Detta inlägg tillägnas min käre make. Jag föll för trycket han satte på mig och lät honom slippa undan den utbildade frisörskan och tvingades istället klippa honom själv. Suck. Jag tycker att det är ganska roligt, men inte när det blir tvång... och just nu hade jag hellre önskat att slippa.

Vi började iaf dagen med att sticka iväg till Laxis och sola lite. Ingen skoteråkning för min del då jag sparar mig lite till påsk.. :) Man ska nog inte utmana ödet allt för mycket.
Sväffa var dock inte hemma.

Putte njuter med sin körv och snackar goja med arbetskompis Tommy (se det långa håret! ;)



P Hammar


Putte Ek med körv igen :D


E Hansson


Efter några timmar lessnade vi på våran picknick och började bege oss mot la stada igen.

Väl hemma drog vi vidare upp mot luossa till mor och fars lägenhet och började cutta hair. Det gick ju lysande, trots att magen började kännas som en blykloss efter ett tag.

Putte i Mammas vardagsrum, betydligt korthårigare :)


Det skulle kunna va skönsång med tanke på att han ägnar sig åt det ofta, men denna gång är det inte det :)
Visst blev han fin? :)



Nu är han überstilig igen :) det är han ju förstås alltid, men nu mer än annars :)


Idag efter jobbet for jag förbi Hemtex en sväng och inhandlade nya gardiner till Sovrummet, Vardagsrummet och Köket.. köpte även en ny vaxduk, löpare, värmeljus, värmeljushållare, kuddar m.m.. råkade gå lös.
Jag lovar alltid Patrik att inte gå lös.. men det är svårt. Väldigt svårt. Jag blev iaf jättenöjd med det jag hittade. Lägger ut lite bilder imorgon om orken finns.
Måste sy gardinerna också och det blir nog först nästa vecka..

2 dagar kvar av denna vecka, sen är det ledighet tors, fre, lör, sön, mån, tis, ons! Wiiee! :D Livet e gött.

NU måste jag gå och lägga mig. Kroppen orkar inte vara uppe mer.. vila vila vila....


God natt! ♥

Påsk

Nu har det varit grrrymt dålig uppdatering igen. Men det kan inte hjälpas :) Jag har ju fullt upp med att leva i livet och inte på bloggen :P

Magen har vuxit rejält nu. Jag är rädd att det blir ett baotabarn :) 
Jag var hos Cilla på MVC denna vecka och magen låg då över normalkurvan :/ Huu.. det kan ju innebära att bebisen ligger på ett särskilt sätt som gör att magen blir större, men det kan också vara så att han helt enkelt e stor som pappa :) Patrik vägde typ 5kg när han föddes. Nästan färdig skolpojke :D

Allt annat var bra på kontrollen. 10kg har jag gått upp nu och blodtryck å så såg fint ut. 140slag/minut hade bejjan.
När Cilla skulle lyssna bejjans hjärtljud så fick den frispel och började köra disco i magen :) Hehe.. Cilla fick en ninjakick och kom av sig i sitt räknande! :D
Han hade inte lagt sig till rätta i magen än med huvudet neråt, men det är ju heller ingen panik. Vi får se hur det ser ut nästa gång. Fick tid om ca 3v, är väl då i ca vecka 34+3.


Fotodatum 28/3. Magen är då vecka 31+0.


Det är en hemsk bild, I know :) Ska fota bättre bilder här i dagarna, då kommer det på bloggen. Dessutom ser man att jag rivit fram en massa kläder :) Så kan det va.

Vi har äntligen kommit till skott att köpa filmkamera nu också! :) Kulit! Vi har börjat filma så smått och mer blir det!

Snart är det påsk och då blir det som vanligt Vittangi för hela slanten, eller Rovasuando närmare bestämt. Däremot är vi inte i "egen" (Fammos) stuga, för det känns bättre att vara hos mor och far om det skulle hända nåt med magen eller så.. I Fammos stuga i Äjäjärvi finns inte riktigt täckning för mobiler å så, så känns lite risky i onödan.
Påskägget ligger färdigt på köksbordet och väntar på att fyllas! :) Wiiee. Påsksnarra! :)

Haha. Kom på att jag måste visa min älskling som anstränger sig för att jag ska få grädde till våfflorna! :) Han är en uppfinnare. Vad gör man när man inte har elvisp liksom? (Måste verkligen inhandlas by the way..)


Nä! Nu ska jag bege mig till Xboxet och lira lite Sonic Unleashed.

Just de. Har beställt nya linser också. Passade på att beställa med färg, så vi får se vad det blir av det då! Lägger in bild när de kommit!

Ha det! (Nedan: Verkar vara fler som hört hur tjusigt det klingar...)




RSS 2.0