Long lost Uppdatering! (Förlossningsberättelsen ingår..)

Tataaa! :P

Nu gäller det. Überuppdatering kommer nu..

Var ska jag börja?!
Den 12 juni, en fredag, åkte jag och Therese och hälsade på Moa o Meja. Det var trevligt och hon var såklart jättesöt :) Jag åkte hemåt den kvällen i tron att helgen skulle passera utan att nån bejja kom.. men jag hade fel.
Jag och Patrik gick och la oss på natten och Patrik somnade direkt.
Jag som då hade vänt dygnet kunde inte sova, så jag slog på en film på datorn i sängen. Vid 4-tiden hade jag fortfarande inte somnat utan kollade film.. rätt var det var så kände/hörde jag ett knäppljud från magen och vattnet började strömma! Wihooo! Hur häftigt som helst! :D Jag väckte Patrik och försökte ta mig upp ur sängen utan att tömma hela kroppen på värska :) Varför man nu försöker få det att komma mindre vet jag inte, det är ju bara att låta det komma.
Jag stod breve sängen och bad Patrik ge mig telefonen så att jag kunde ringa BB, och jag skrattade så mycket så vattnet bara sprutade ur kroppen på mig! :) Jag var så jääävla glad att det äntligen hade börjat!

Vi satte oss och käkade frulle och packade lite till BB-väskan innan vi for. Värkarna började kännas ute på parkeringen när vi skulle börja åka.
Ganska snabbt började det göra ont och jag var ganska koncentrerad under bilfärden. Jag klockade värkarna och de verkade komma med ungefär 2-3 minuters mellanrum.
Väl framme vid 07 fick jag ligga och mäta CTG-kurva och sedan direkt in till förlossningsrum. Tror jag var öppen ca 4cm.

Jag tror att klockan var ungefär 08.00-09.00 när jag började använda lustgas. Värkarna satt i ryggslutet, så Patrik masserade friskt hela morgonen :) Lustgasen gjorde nog också sitt.
När värkarna började bli kraftigare, så fick jag ryggbedövning. Detta var ca kl.10.
Läkaren tyckte det var krångligt att få till slangen i ryggen pga. min tatuering (nedan), så jag fick ungefär 4-5 stick innan den satt. Tog en jäkla tid. Men det var det värt!


När bedövningen kickade in så var jag som i paradiset! Jag och Patrik kunde prata och jag skickade sms till mamma o pappa och kände mig som en helt ny människa :)
Bedövningen gjorde att jag inte alls kände värkar i ryggen som tidigare, utan nu var det som att jag var jättebajsnödig. Det liksom tryckte på i tarmen och det kändes som att jag verkligen behövde gå på toaletten.
Till slut när värkarna kom så började det kännas som att jag ville krysta.. dvs jag kunde inte välja att inte göra det, utan krystningarna bara kom :) Barnmorskan förbjöd mig att krysta då jag fortfarande bara var öppen 9cm, men till slut gick det inte längre!
Då satte allt igång! Vilken känsla det var när barnmorskan drog på sig det gröna "förklädet" och sa att NU är det dags att börja arbeta!
GUD vad skönt att få börja krysta. Det gjorde inte ont utan kändes bara bra. Det var egentligen bara sista krystningen när huvudet skulle ut helt som gjorde ont, men det gick ju såå himla fort! Och sen var han där! :D Jag såg på en gång att det var en pojke och bara ropade ut "Det är en pojke, det är Valter, DET ÄR VALTER!".
Patrik som satt vid min huvudände bara ramlade ner med huvudet över mitt huvud och vi grät och grät.. det kändes som att tiden stod stilla och all smärta var borta. Det var helt fantastiskt.
Klockan var nu 13.25 på lördag 13 juni.

Medan jag blev sydd satt Patrik och bekantade sig med en helt sprojlans ny Valter och sedan fick vi en välbehövlig fika i form av mackor, juice och kaffe.
Jag kände mig helt yr fast jag låg ner och var väldigt svag.. kände mig svimfärdig hela tiden. Jag fick byta säng och sedan åka iväg till vårat BB-rum där vi skulle bo kommande dagar.
På kvällen ville sköterskan att jag skulle komma upp ur sängen och prova kissa, så jag klev upp med hjälp av henne och Patrik, men när jag var framme på toaletten så kände jag hur jag började svimma.. och helt plötsligt var allt svart. Vaknade upp på golvet med huvudet i sköterskans famn och en stirrande Patrik :) Det var otäckt.. Hoppade i säng direkt istället och bestämde mig för att ta det lugnt...

Fortfarande dagen efter kände jag mig vimmelkantig och inte som mig själv. Det berodde nog bara på utmattning och näringsbrist. Jag hade ju varit vaken redan en hel dag och natt innan jag började mitt födande, så kroppen var inte ens nästan utvilad.

Vi var kvar på BB 2 nätter och kom hem på måndag eftermiddag.

Nu har 2 veckor och 1 dag passerat sedan Valle kom ut och han är det vackraste underbarnet jag nånsin vilat mina ögon på :)

Valle myser


Valle o Mamma kramas


Valles favoritpose :)


Valter


Sötfisen i mammas famn :)


Cool kille :)


Valter försöker sig på ett skratt :D


Jag o fisen redo för Kirunafestival


Det var det för denna gång :)

Nu ska jag försöka få till en kontinuerlig uppdatering!

Ha det bra! :)

Simon Valter Hammar

Ja, nu är han ju här :) Som ni alla förstått redan :P
Simon Valter Hammar, 3720g, 51cm, dök upp 13.25 i lördags efter ca 7-8h hårt arbete :)

Jag har varit väldigt sliten efter förlossningen och har därför struntat i bloggen några dagar. Motvilligt givetvis. :) Men här kommer lite bilder på prinsen.

Jag ska inte göra något längre inlägg nu heller, för jag är så öm när jag sitter.. ska börja gå och lägga mig istället.
Imorgon kommer André, Lotti och Edvin hit och det blir jätteroligt! :)

Jag och Valter när han kommit till världen :)


Elin i värkar


Mina kärlekar


Valter


Valter äter hos mamma :)


Valter och Mamma håller hand :)


Pappa matar :)


Våran prins


Nu måste jag verkligen gå och vila :)

Gonatt på er och tusen tack för alla gratulationer! :)

Vi är hemma igen

:) Ingen bebis ännu.

Jag har inte riktigt haft ork och lust att göra nåt inlägg idag. Det har varit mycket annat.

Vi åkte alltså till BB imorse för att kolla hur bebisen mår i magen.. och han mådde givetvis kanon! :P
Så läkaren bestämde att vi sätter inte igång förlossningen nu utan väntar över helgen för att se om den kommer igång av sig själv, och gör den inte det så sätts vi igång på måndag morgon.
Så man skulle alltså kunna säga att vi fått ett sistadatum iaf :) Det är lite fränt. Men läkaren trodde att bejjan kommer under helgen, för han sa att allt verkar gå framåt som det ska och livmoderhalsen såg mogen och mjuk ut :)
Det låter lysande :)

Nåja. När vi var färdiga på BB så hälsade vi på Patriks mormor som är på GVE sjukhus. Efter det fikade vi innan vi började åka mot stan igen.
Var hemma efter lunch och la oss då i soffan och tog en stödvila. Sen pizza på det, och sen iväg med Terran och Fredrik till Moa och titta på lilla Meja :) Kulit.

Terran och Fredrik for hem och jag blev kvar en stund hos Moa och sen körde hon hem mig och nu är jag här! :)

Det var den dagen. Vi ska nog börja knyta oss om en stund.. känns som att det vore skönt.

Gonatt! Vi hörs imorgon! :)


Bilder

Åååh jag är så oladdad att göra mig iordning för att åka på stan! Jag vill bara göra vad som helst men inte mig själv presentabel. Det e så tråkigt.

Här kommer lite bilder!

Mage vecka 41+4. 1vecka och 4dgr över tiden.. (igår)


Trött efter fotosession :)


Igen :)


Love life ;)


Mammas hand på bebisens bostad :)



Jag borde nog verkligen börja fixa till mig själv. Snart kommer Patrik och tutar här utanför :)

Jag återkommer ikväll!

Dagen före dagen

Ja. Idag är dagen före dagen då vi ska till BB o kolla läget :) Gud det ska bli så spännande.

Annars idag kan man väl konstatera att Jonas hade fel. Det har inte kommit någon bejbis inatt!
Jäkla... Nåja. Det trodde jag nog kanske inte heller så.. :)

Idag ska jag o P på stan en sväng och uträtta lite ärenden som behöver göras. Blir dels att gå på banken och även göra ett presentköp till hans syster som fyller år imorgon. Men Cilla, jag skriver inte här vad vi ska köpa :P

Sen tror jag nog att vi skulle behöva köra en liten handling också, men det känns grymt jobbigt! Hojj. Jag drar mig verkligen för att gå omkring på OBS hur länge som helst, när jag vet hur slitsamt det är för fogarna, ryggen och magen.. men men..

Igår har jag fotat nya magbilder! :) Jag ska lägga ut de i nästa inlägg, för just nu har jag inte kabeln.

Nu ska jag klämma lite frulle. Ja. Jag vet att det inte är frukosttid, men jag har ju (som jag kanske sagt) lyckats vända dygnet lite skevt...
Så kan det gå när man är ledig och gillar att sova :)

Ha det bra så länge!


Grey's

Nu har vi varit hos Ingela o Joel och fikat födisfika :) Gött.
Innan vi for dit så plingade det på dörren här hemma och vi fick givetvis en chock. Som vi alltid får när det helt oväntat kommer besök.
Det var Ewa och Fredrik :) De hade med sig lite presenter också från USA till våran bejja :)
Det var ett tag sen vi träffade dem, så det var riktigt kul :)

Det vart inge solning på balkongen idag iaf.. Jag låg i soffan och slappade tills jag somnade in och fick mig en 1hs stödvila. Den var välbehövlig. Från lunch och framåt var det då inte såå mycket sol att hurra för heller..

Gud(!) vad jag längtar till Midsommar. Ni anar inte! Bara att alla är på samma plats hos Mommo och Moffa och att ungarna (Albin o Edvin) e där och så givetvis min lillskit som är helt ny i världen då :) Hojja va mysigt. Då blire kubb och krocket! :D



Jaja. Nu ska jag facebooka lite!

Måste ju ta och lägga ut lite magbilder också.. ska orka det snart.. :)

Good News

Happ! Idag har jag varit hos barnmorskan.

Mitt blodtryck var bra. Bebisens hjärtslag var bra, han verkade ligga å sova för det var så lugnt :)
Cilla ringde även till BB i GVE och kollade när vi får komma dit för undersökning (om de ska sätta igång förlossningen), och vi fick tid på fredag :D Wiiee!
Inte för att det e nån garanti att det kommer en bebis, det kan ju lika gärna bli så att undersökningen visar att han har alldeles utmärkt med fostervatten och så och då lämnas han nog kvar där en stund till. Men man kan alltid hoppas :)

Sen vet man ju givetvis inte om det hinner komma igång av sig självt innan fredag.. meeen.. njaaa.. :) Det verkar ju segt på den fronten! :P
Klockan 08.00 ska vi infinna oss på BB iaf, så får vi se hur det går. Vi tar med allt vi behöver ifall vi blir kvar där.

Nåväl. Idag fyller min mosters sambo år, så det blir att åka dit och gratta ikväll nångång. Måste ringa och kolla vilken tid som passar.

Idag är det helt fantastiskt väder! Jag tänkte bänka mig på balkongen här på nån timme och se om man kanske får lite färg. Just nu har jag så ont i ryggslutet så var tvungen att kasta mig i soffan och invänta att det försvinner.

JAPP! Det var det. Nu blir det lite teve och facebook! :)

Natt & Changeling

Det har inte kommit något barn än :) Jag tänkte bara göra ett snabbt inlägg så här mitt i natten för att meddela status.

Ligger i sängen och kollar på "Changeling". Den verkar riktigt bra.
Putte har somnat för längesen och ska upp om ca 3h.. jag har dock råkat vända dygnet liiite.. :/ Ingen höjdare alls. Imorgon ska jag verkligen kämpa för att stiga upp i normal tid, dvs. före 12 :)

På onsdag har jag ny tid hos barnmorska Cilla. Få se vad som ska sägas då.. Hoppas hon säger att "Ojdå! Du måste åka raka spåret till Gve och sättas igång!" :) Men det säger hon nog inte... det e nog bara rutinkoll..

Nåja. Det var nog det för stunden. Imorgon ska jag fota lite bilder på magen som då är i vecka 41+3.
1v och 3dgr
över tiden.

Ha det bra så länge och gonatt! :)

Hiskeliga Måndag

Det är måndag igen. Patrik jobbar och jag sitter här och stirrar. Snart slutar han tror jag.. vad skönt :)

Igår var Therese här som jag nämnde, ska lägga in nån bild på henne och Rambo :)

Ramsi :)


This is true love :)


Sen drog vi iväg och friserade Putte hemma hos mamma och pappa. Jag inledde stenhårt med klippningen tills jag blev så trött så jag la mig i soffan och min kära mor tog över spakarna. Tack gud för henne.

Mamma drar den omtyckta borsten i fejjan på Putte :)


Färdig Putte :) Lite röda ögon, men strunt samma. Min stiliga man :)


Så! Det får avsluta detta inlägg tror jag.
Ska glo lite teve och slå en signal till Putte för att kolla när det blir hemgång idag.

Vi hörs sen nångång! Förhoppningsvis har då en ny familjemedlem kommit ;)

Therese

Nej, det har inte kommit nåt barn än.. ååååååh vad jag vill att bebisen ska komma nu. Men jag orkar inte tjata om det.. hoff. Blir lite deprimerad.

Dagens händelse är att Therese är här och hälsar på. Och Rambo of course. :) Lillskit.

Putte har just stuckit iväg och hämtat thaimat och pizza. MMM! Fan vad sugen jag är.

Ja, det var väl ungefär det.. hehe.. :) Gud så spännande mitt liv är :)

Ikväll tänkte jag och P sticka till Mor & Far och använda mammas klippgrejer för att klippa Patrik korthårig. Hans hår växer så jäkla snabbt. Hojj.

Japp! Jag lägger in lite bilder sen på en nyklippt Putte :)

Och så vill jag förstås säga också att det är jättekul att det är så många som läser och kommenterar! Och jag hoppas innerligt att jag inte är en sån som struntar i bloggen så fort bebisen har kommit, utan att jag tillhör en av de duktiga som gör ett inlägg på en gång och visar lite bilder på bejjan! Men det tror jag. Jag ska inte svika er :D

Jag har varit slö på att uppdatera under några dagar nu när Patrik varit ledig, men det blir andra bullar imorgon igen för då är jag så alena och har inte så mkt bättre saker för mig :)

Ha en trevlig kväll!

Not yet..

Nee, inte än :)

Jag ber om ursäkt för att jag kanske lurades lite genom att inte göra nåt inlägg igår, men det var helt enkelt för att dagen var fullproppad med aktiviteter från det att vi steg upp till det att vi kom hem mitt i natten.

Det har iaf inte hänt nåt än..

Jag ska inte skriva desto mer nu heller, utan bara meddela dagsstatus :)
Patriks arbetskompisar e på G hit, så jag ska ta och göra mig presentabel!

Hej hej!

Vecka 40+5

Ja, där är vi nu. 5 dagar över tiden. Hugaligen.

Fotat igår




Idag har vi varit å handlat. Det känns att det blir jobbigare och jobbigare att gå omkring länge. Magen börjar bli tung :)
Imorgon tror jag Putte skulle iväg å bowla med Tommy och Roger, så jag kanske sveper förbi hos Mor & Far mitt i deras romance dinner som de tydligen ska ha ;) Hehe.. De e sånt de får ta :)

Nu ska jag glo när Patrik spelar Halo 3!

Vi ska förresten sälja vår bil, så jag kommer lägga ut den här för beskådning! :) Säg till om ni e intresserade! :D
(Opel Vectra 2001)

Ha en bra kväll!

Nej, inte inatt heller :)

Hehe :) Kan meddela att jag fortfarande e hemma :) Patriks känsla stämde alltså inte, tyväääärr..

Jag måste äta lite, jag återkommer lite senare!

Natt..

Jag är faktiskt helt inställd på att det är under natten det kommer hända.. ;) Hope so.

Kom igen bebis, kom igen!

Gonatt!


Älsklingar!

Fortfarande ingen bejja :/ Men Patrik säger att hans känsla är att bebisen kommer inatt :D Hehe.. Jojo, vi får väl se med det.

Patriks pappa är på väg hit på kaffe. Det e tur att man får besök ibland, annars hade jag aldrig fått mig någe kaffe :)

ÅÅH! När jag gick in på facebook nyss så hade min svägerska lagt ut bilder på Eddofisis :) Wiiee, han e så fin! Var tvungen att spara ner några och skryta med dom här i bloggen! :D

Bruschan o Eddo :)


Fisen klämmer glarre :D


Åååh mina älsklingar! Jag skrattar varje gång jag tittar på denna bild! Eddo o Vilding. Eddo snäppet nöjdare än Vilda :D Haha!


Nu känner jag mig lycklig igen :) Lite bilder på fjärtis så klarar jag mig utan min egen fis en stund till :)

Så! Nu kaffe :)

Tröttsam väntan

Det har inte hänt nåt mer på bebisfronten! GAAH! Blir galen! Men det var kanske bättre att kolla upp "kisset" för säkerhetsskull istället för att strunta i det!

Ja.. då var det bara att knata på då och hoppas att bejjan har tänkt komma nångång :)

Tack för era kommentarer! :) Jag väntar lika spänt som ni :P

Nu ska jag äta lite lunch! Ha det så länge!

Falsklarm?

Hojja. Vad less jag blir.. tror jag..

Imorse innan 8 när jag gick upp och kissade var allt helt vanligt. Jag kissade och torkade mig.. och precis när jag torkar mig så bara rinner det ner nån vätska över handen, och det var inte så lite heller.. men jag kände inte heller att jag kissade.. very very strange.
Jag funderade på om jag inbillade mig och borde gå och sova igen :) Jag tänkte direkt att det är jag som är övernojig. 

Jag ringde iaf till BB och pratade med dem och de hänvisade till barnmorskemottagningen här i Kiruna och sa att de kunde undersöka om det var vattnet som gick.
Jag ringde och fick prata med Cilla :) Det var ju lägligt. Vi har iaf nu kommit överens om att vi avvaktar lite för att se om det fortsätter sippra ut under förmiddagen, för om det gör det så ska vi till BB.. Och om det slutar så får jag ev åka in till sjukan här och göra gynundersökning för att se om vattnet gått eller ej.

var det med det. Tröttsamt om det bara är falsklarm.. man hinner ju hoppas! Ja.. vi får väl se vad som händer under dagen! Ni lär väl märka om jag försvinner spårlöst.. :P

Ha en bra dag så hörs vi (kanske) på några timmar!

Nyklippt

Så! Nu är jag lite nyfriserad. Skönt. Mamma klippte bort de brända topparna och klippte upp luggen lite. Känns mycket bättre.

Bebisen har inte kommit än.. men inatt kanske?! Spännande! Fast vi får se om jag har tid att åka på BB, för Moa skulle ev komma förbi imorgon och det vill man ju inte gärna missa :D Hehe.

Idag har det iaf inte blitt någon dammtorkning och ingen handling. Detta för att jag haft så ont i bäckenet så jag har mest legat idag. Dötrist. Kanske är bättre imorgon, då jäklar.

FjärtisEdvin kommer upp till midsommar! Vad roligt! :D Då borde väl ändå bejjan ha kommit, annars e det ju skam på torra land :D


Fasters lillfis :)

Glömt!

Herregud! Jag har helt glömt att skriva att jag ju igår faktiskt gjorde chokladbollar! HA! Vilken händelse :) Så. Nu känns det mycket bättre när jag fått det sagt.

Nu ska jag invänta mamma som ska komma o klippa mig.

Vi hörs inatt!

Vecka 40+3 och MVC

Vad roligt med lite kommentarer! :) Men tyvärr har ingen bejja kommit inatt! :)

Har just kommit tillbaka från Mödravårdscentralen och Cilla.

Valle låg och sov när vi lyssnade hjärtljuden, så de var inte så snabba idag :)
Magen följde kurvan.
Jag har gått upp sammanlagt 16kg under graviditeten.
Hade lite högt blodtryck, vilket jag inte haft tidigare, men vad vet man.. man kanske är lite omedvetet stressad av att man faktiskt ska föda ut ett knyte snart :)
Huvudet hade trängt ner lååångt ner i bäckenet... Wiiiee :)
Det var väl ungefär den infon som framkom.

Idag ska jag skriva en handlingslapp så att vi kan åka och handla på kvällskvisten. Jag ska även försöka lura min mamma att klippa mig lite, men vi får se hur det hinns med.
Ska också fylla i den sista delen av min "få barn"-bok :) Typ vikt och sånt för månad 9. 
Kanske dra en liten dammtorkning också som sagt. Usch va trist.

Det är så tråkigt att jag har så dåligt med bilder nuförtiden! Men jag har verkligen ingenting att fota! :D Händer ju ingenting på dagarna!

Jaja! Ni får ha det tills om ett par timmar igen :)

Heeej!

Statistik

Åh jesus! Det märks på statistiken att ni börjar bli otåliga på att se när bejjan ska hoppa ut :D Kul :)

Ingen bebis än! :D

Kommentera gärna mera! Jag vill ju veta vilka ni är :)

Färjan vs Film

Jaha, jag trodde att jag skulle få slå på en movie och dega i soffan.. men nä.. Patrik råkade se att Färjan var på teve, så då var han tvungen att kolla.. :) Attans. Jag får vänta en stund då.

Idag har Simpe o Emma vart här på kaffe, det var trevligt. Men givetvis kunde de inte ringa på vägen från byn utan ringer istället när de kör in på gården typ.. Suck. Jag såg ut som en smutsig gris :) Nåja, så kan det gå.

Undra om bebisen kommer inatt..
Det hade varit häftigt..
Jag fantiserar mycket om hur hela scenariot ser ut när värkarna sätter igång.. 
E det mitt i natten?
Vad säger mamma när jag ringer?
Kommer vi ihåg att ta med BB-väskan?
Vad säger Patrik när jag väcker honom? Han lär ju yra järnet.. :D hehe..

Jaja.

Idag har jag iaf haft ännu en städdag. Som vanligt :) Dammsugat hela läggan, städat tossi, putsat speglar, diskat. You name it.
Imorgon ska jag dammtorka efter jag varit hos Cilla på MVC.

Hörs imorrn! Gonatt!

Vecka 40+2

Jaha. Nu börjar räknandet.. av dagar.

Imorgon har jag tid hos barnmorskan. Hoppas allt iaf visar som det ska.

Jag känner inte riktigt för att skriva nåt, men jag måste ju iaf uppdatera och meddela att vi inte åkt på BB än :)


Kanske återkommer ikväll!


RSS 2.0